Asger-P Nattens tanker logo

 

En lille advarsel og et godt råd

Glem ikke hvor meget verden hjælper dig med at gøre det du siger du selv har gjort.

Et eksempel fra computerens verden: Du skriver et brev i et stort tekstbehandlings program, sådan et der kan det hele, du sætter det op så det står rigtigt flot, med forskellige, skrifttyper, rammer bileder og farver. Du viser det færdige resultat til en af dine venner og siger se hvad jeg har lavet, og du er stolt ved at vise det frem.

Og det er her advarslen kommer, for prøv lige at spørge dig selv om, hvor meget brev du havde fået lavet og hvor pænt det var blevet, hvis du selv skulle have lavet det hele som håndarbejde, nu kan det selvfølgelig godt være at du er en lille tusindkunstner, der kunne have lavet det uden computerens hjælp, men det er du ikke vel, så da du stod der og sagde se hvad jeg har lavet, så var du i virkeligheden fuld af løgn, for uden de millioner af timer mange meget dygtige mennesker har brugt på at lave det avancere tekstbehandlingsprogram og uden de mange millioner af timer mange andre meget dygtige mennesker har brugt på at frembringe computeren og printeren, så kunne du slet ikke have lavet dette smukke brev.

Hvis du nu alligevel er en lille tusindkunstner så tænk på at der er nogen før dig der har fundet ud af at lave blyanter og papir.

I virkeligheden ville der ikke blive frembragt ret meget af den enkelte hvis ikke der var nogle der havde hjulpet vedkommende på vej ved at gøre en masse af forarbejdet.

Ja, Ja, jeg ved da godt at du godt ved det her, men vær nu lige ærlig overfor dig selv når jeg spørger dig om den fornemmelse du har når du har lavet noget, ikke er fornemmelsen af, at det har du selv lavet, og ikke fornemmelsen af taknemmelighed over at nogen med deres forarbejdet har skabt muligheden, så du så let som ingenting kunne frembringe din kreation.

Skal man nu ikke have lov til at syntes man er dygtig? Jo det skal man da, hvis man er det og hvis man ellers har lyst til at spilde sin tid på den slags pusten sig op.

Selvfølgelig har man da lov til at lyve overfor sig selv og verden om hvor dygtig man er, men netop det, at man bilder sig selv ind, at man ene og alene selv står for frembringelsen af dette eller hint, kan meget let volde en alvorlige problemer i andre sammenhænge, for der findes faktisk områder hvor der ikke er nogen der kan gøre arbejdet for dig, endsige hjælpe dig. Det er alle de områder af den menneskelige væren som kan bruges i næste liv også, altså de færdigheder som mennesket til hver en tid har øvet sig i, kærlighed, sex, kropskontrol, velvære for blot at nævne nogle.

Og hvis nu du er en af dem der føler det som om du selv har gjort arbejdet selvom du i virkeligheden kun har lavet en brøkdel af det, så vil det være meget svært for dig at acceptere hvor lidt du i virkeligheden formår på de for mennesket essentielle områder og det vil da falde dig meget let også at lyve på disse områder.

Dette at lyve på de essentielle områder får livet til at være tomt og fjernt og i et sådant miljø kan lykken ikke trives.

Så øv dig i at få et så ærligt og oprigtigt billede af dig selv og din egen indsats som overhovedet muligt, lad de andre om at lyve hvis de har lyst.


Nattens Tanker Index   Til forsiden   Til Software (prøv Quick Launch den er smart)
© Copyright 1998-2014 Asger-P