Asger-P Nattens tanker logo

 

Findes der nisser og trolde?

Hvem kan besvare et sådant spørgsmål med sikkerhed?

Men de fleste voksne tør vel godt vove pelsen og sige nej.

Men bare fordi vi ikke kan se dem, så er det jo ikke ensbetydende med at de ikke eksisterer, vinden kan vi jo heller ikke se, men dens eksistens betvivler vi dog ikke af den grund.

Jeg kan selvfølgelig ikke bevise at nisser og trolde eksistere, men jeg tror faktisk heller ikke, at du kan bevise, at de ikke eksisterer.

Hvis du nu forestiller dig en verden som vores, men ud over denne almindelige dimension, så er der også en dimension med nisser trolde alfer og feer, altså en verden som vores med en eventyrlig dimension og du så bagefter forestiller dig en verden som vores uden den eventyrlige dimension. Hvilken af disse verdener ville du så finde det mest attraktivt eller skulle jeg sige mindst kedeligt at besøge?

Jeg kender selvfølgelig ikke dit svar, men jeg gætter på, at det er mulighed nummer et du har valgt. Og så er det at jeg gerne vil stille dig endnu et spørgsmål: Når du nu ikke med sikkerhed ved, at denne eventyrlige dimension IKKE eksisterer, hvorfor vælger du så at bygge dit liv på den mest kedelige af disse to opfattelser.
Det er dog dit eget valg.

Jo! Jeg tror selv på nisser og trolde, men jeg har ikke altid gjort det, for før i tiden opfattede jeg også mig selv som et intelligent og voksent menneske og sådan et tror da ikke på nisser og trolde.

Men er det nu i grunden  særligt intelligent at begrænse sin egen fantasi med påstanden om at det der ikke kan ses, det heller ikke eksisterer?

Prøv bare at tænke på hvor langt lægevidenskaben ville være kommet hvis de hele vejen gennem udviklingen stædigt havde holdt fast på at sygdomme ikke kunne opstå af årsager der ikke kunne ses.

Hvorvidt nisser og trolde virkeligt eksisterer og hvor meget de i bekræftende fald er i stand til at påvirke den rent fysiske verden kan vi ikke på nuværende tidspunkt sige ret meget om, men lad da muligheden stå åben.

Måske kan nisser og trolde bruges til ligeså meget som vi har fundet ud af at vinden kan bruges til efter vi holdt op med at tro at det bare var træerne og buskene der dansede når det blæste.


Nattens Tanker Index   Til forsiden   Til Software (prøv Quick Launch den er smart)
© Copyright 1998-2014 Asger-P