Asger-P Nattens tanker logo

 

Lykken er stærkt opreklameret !

12/12-2015

Alle folk taler om lykken og rigtigt mange siger at de gerne vil være lykkelige, at lykken er er værd at stræbe efter, vi skal være positive og glade. Jeg siger: "Sikke noget pladder". Jeg siger også: "I virkeligheden er det røv kedeligt at være lykkelig."

Prøv en gang at forestille dig at du har levet de sidste 10 liv som den glade bager, den glade syerske, den glade..... osv. Så er jeg helt sikker på at du næste gang vil være at finde i den række hvor de uddeler karakterrollerne til dette store multiteater.

Eller forestil dig at du får 1000 fribiletter til biografen, men det er kun til film der er fulde af glæde, lykke, eventyr og ikke en eneste konflikt, ja rigtigt gaaaaaaab!

I virkeligheden er der ikke rigtigt nogen af os der gider være lykkelige ret længe af gangen, hvergang vi har været det en kort stund så skynder vi os at finde eller finde på, noget der er spændende, hårdt, ulækkert, svært osv. med andre ord noget der er værd at snakke om.

En anden ting der mangler ved lykken, det er erfaringerne. Man lærer ikke en skid mens man er lykkelig, der nyder man jo bare.

Skal vi så slet ikke være lykkelige, JO! Da det er jo en fed fornemmelse, den er rigtigt god at finde når man vil slappe af, men det er bare ikke noget at stræbe efter og det er heller ikke noget at skrive hjem om. Jeg syntes faktisk at det er vildt underligt, at vi er nået der til hvor det nærmest er forventet, at vi skal være glade, lykkelige og godt tilfredse, det er s'gu som det er noget værd i sig selv.

"Hvordan har du det ? Jo tak godt, og dig ? Tak godt." En helt almindelig ordveksling i dagens Danmark, når man har hørt det mange gange om dagen i mange år, så er man jo ikke i tvivl om, at det rigtige er at há det godt, det er dét man bør stræbe efter

Når vi så oplever den ene gang efter den anden at vi ikke har det godt, vi er bekymrede, vi knuger, vi er anspændte, vi er gale, vi er urolige, vi er kede af det osv. Så tror vi s'gu at vi er galt på den, men jeg siger: "Vi er bare i gang med at leve det her liv helt og fuldt. Vi har det som vi har det".

I virkeligheden er det for "nemt" at være glad og lykkelig, det er jo der vi alle starter, det ká vi fra fødslen. Se bare på de små, når gumpen er tør og maven er fuld, så er de tindrende lykkelige, det er den grundtilstand vi er alle født med og det er den der er der der, helt af sig selv, når vi ikke engagerer os i noget som helst.

Så pris dig lykkelig over at du ikke har brugt ret meget tid på glæden og lykken, for så havde du da virkeligt spildt dit liv.
Nattens Tanker Index   Til forsiden   Til Software (prøv Quick Launch den er smart)
© Copyright 1998-2014 Asger-P